Vijf nominaties voor Annejet

De Amerikaanse Prinses is genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs 2016, die op 30 oktober tijdens een live-uitzending van het radioprogramma OVT zal worden uitgereikt. In december won dit boek al de publieksverkiezing 'Den Haag kiest het beste boek van 2015'.


07-07-16

De Amerikaanse prinses staat ook in de Top-250 van de Allerbeste Geschiedenisboeken, samengesteld door het Historisch Nieuwsblad. De winnaar hiervan wordt op 8 oktober bekend gemaakt tijdens het het Geschiedenis Festival in Haarlem.

Een tweede boek van Annejet, Sonny Boy, dingt ook mee naar de titel Allerbeste Geschiedenisboek en prijkt bovendien in de lijst van de tien geschiedenisboeken die onlangs door kenners en specialisten geselecteerd zijn voor de Tip100 in het kader van De Verkiezing van het Belangrijkste Boek, georganiseerd door het CPNB.

Stemmen kan via www.historischnieuwsblad.nl/beste-geschiedenisboeken en (tot 22 september) belangrijksteboek.nl.

Tenslotte is Annejet zelf genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de Kunst 2016 in de categorie 'bewezen talent' De uitslag hiervan wordt op 27 augustus a.s. in Paradiso bekend gemaakt.